Ana Sayfa Gündem Paraya Değer Verin!

Paraya Değer Verin!

Hayat Devam

Hayatımızın en önemli konusu aslında “para” pek çok kişi gündelik hayatında çok defa parasızlık ile ilgili negatif cümleler kurmakta.. işin tuhafı zengin kesimler bile birçok kez parasızlıkları ile ilgili konuştuklarına da şahit olabilirsiniz.

Öncelikle para ve parasızlık gibi kavramlara biraz farklı bakış açıları getirmek isterim. Para eski lidyalılar zamanında sadece eşya takası yerine geçerken günümüzde tam anlamıyla bir bütünü hatta benliği satın alma durumuna gelmiştir. Bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla gibi bir durum aklınıza gelebilir 🙂

Para ile çocukluğumuzdan hatta bebekliğimizden gelen aslında pek çok koşullandırmalar söz konusu. Farkında olmadan bu koşullandırmalar bilinçaltımıza kadar inerek karar alma mekanizmalarımızı etkileyecektir. Bazen farkında ama çoğu kez farkında olmayarak bilinçaltına maalesef sürekli para ile ilgili olumsuz cümleler ve enerjiler göndermekteyiz. Aslında kendisine baktığımızda tamamen masum bir amaç için ortaya çıkmışken günümüzde bambaşka algılarda, kişisel yargılamalarımızda yerini almıştır.

Bakış açısı değişikliği ile aslında şu konuya değinmek isterim;

Para bir amaç mı bir araç mı? çoğu kişi ikisi arasında kalsa da aslında bir araç olarak para ihtiyaç dahilinde özellikle temel ihtiyaçların karşılanması anlamında oldukça önemli. Aslında araç ve amaç için değil huzur ve sevgi için para demek çok daha mantıklı olacaktır. Kendimizi güvende hissettirecek duyguyu para ile özdeşleştirmemiz oldukça normal. Kimseye parayı çok seviyor diye kızmamamız da bu noktadan geliyor. Çünkü parayı sevmek de önemli. Eğer hayatınızın bir döneminde yaşasınız kıtlık psikolojisini bir kenara bırakarak parayı kendinize davet ederseniz bazı konuların iyileştiğini de göreceksiniz.

“Para bize huzur getirecek, sevgi getirecek. Para bizi yalnızlaştırmayacak aksine çevremize de faydamız dokunacağı için hem kendime hem de çevremdekilere para aracılığı ile mutluluk getirebileceğim..”

Lütfen bazı konularda açınızı değiştirin.. Kendinize sorun neden bu konuda ben sürekli böyle düşünüyorum. Bir de şu açıdan düşüneyim deyin ve paraya da hak verin 🙂

Unutmayın Evrende sınırsız bolluk bereket var!

Benzer Yazılar

Yorum Bırakın